El CREDA participa en un taller de cocreació d’intervencions liderat per FoodCLIC

  • El divendres 22 de març l’Amèlia Sarroca assistirà a una sessió per presentar actuacions que millorin els entorns alimentaris de barris vulnerables.
  • El projecte FoodCLIC, coordinat per l’AMB i el Living Lab de Salut d’IrsiCaixa, pretén trobar solucions per garantir una alimentació saludable, sostenible i justa per tothom.

20 de març de 2024

La tècnica en nutrició en el Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament AgroalimentariAmèlia Sarroca, participarà en un nou taller de cocreació d’intervencions en el marc del projecte europeu FoodCLIC.

Sarroca assistirà en representació del centre de recerca català i posarà el focus en les activitats al voltant de l’alimentació sana i sostenible i la sobirania alimentària. Així, la tècnica posarà en pràctica el vincle entre el sector agroalimentari i el comportament dels consumidors i consumidores que s’investiga al CREDA.

La sessió tindrà lloc el pròxim divendres 22 de març a les 9.45 h al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona i tindrà com a objectiu la presentació d’actuacions que puguin millorar els entorns alimentaris de barris amb població en situacions de vulnerabilitat. Durant l’acte es fomentarà la col·laboració entre les persones inscrites per co-dissenyar intervencions a partir dels resultats obtinguts en els tallers de planificació del passat mes de febrer.

De totes les idees exposades, se seleccionaran 4 segons: (1) la viabilitat econòmica, (2) l’experiència i la diversitat de l’equip, i (3) l’interès polític de l’administració. Les intervencions escollides podran ser finançades amb recursos del FoodCLIC.

Cada intervenció haurà de complir els criteris establerts pel projecte:

  1. Connecta i genera un impacte positiu en un termini de dos anys en almenys dos entorns alimentaris: (1) producció periurbana; (2) infraestructura per a comunitats alimentàries; (3) comerços, (4) bars, restaurants i restauració col·lectiva; (5) entorn institucional; (6) aliments silvestres.
  2. Contribueix directament a la visió de futur (vegeu document de resultats del taller de planificació, pàgina 4).
  3. Facilita l’accés a aliments saludables i sostenibles per a les persones que pateixen inseguretat alimentària i/o implica models de negoci per a la producció a llarg termini o bé per promoure l’accés a aliments saludables i sostenibles.
  4. Contribueix directament a un dels temes prioritzats i objectius, com a mínim (vegeu document de resultats del taller de planificació, pàgines 8-11).
  5. Contribueix almenys a dos dels criteris de transformació del sistema CLIC (co-beneficis per a les persones, l’economia i el planeta; vincles rurals-urbans; inclusió social; connectivitats amb altres sistemes i prioritats polítiques).
  6. Recomanat: ofereix possibilitat de cooperació entre les intervencions proposades.

Una vegada s’hagin seleccionat les 4 actuacions, es proposaran noves dates de reunió per avançar en el seu desenvolupament i determinar els rols i responsabilitats de cada entitat. A més, una convocatòria pública determinarà el coordinador o coordinadora de cada intervenció.

FoodCLIC, que es va iniciar el 2022 i pretén finalitzar el 2027, és un projecte finançat per la Unió Europea que es coordina des de l’AMB i el Living Lab de Salut d’IrsiCaixa en col·laboració de l’Institut Metròpoli i la xarxa Alison.

Estàs interessat a participar? Fes un cop d’ull al programa de la jornada: