El CREDA organitza la reunió anual del projecte SWITCHtoHEALTHY

  • Durant els dies 24 i 25 de gener les entitats sòcies es reuniran en el Campus del Baix Llobregat de la UPC per compartir les conclusions extretes a cada paquet de treball (WP)
  • El projecte SWITCHtoHEALTHY, emmarcat en el programa PRIMA de la Unió Europea, pretén desenvolupar eines i metodologies que fomentin el consum de la dieta mediterrània a les llars familiars
  • L’equip del CREDA, compost pel Chema Gil, l’Amèlia Sarroca, el Djamel Rahmani, la Kenza Goumeida i la Tianyu Zhang, presentarà com recol·lectar les dades necessàries per l’anàlisi del WP5, que monitora i compren els canvis de comportament

22 de gener de 2023

El Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari ha organitzat la reunió anual del projecte europeu SWITCHtoHEALTHY (Switching Mediterranean consumers to Mediterranean sustainable healthy dietary paterns) durant els dies 24 i 25 de gener en el Campus del Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Durant les jornades, que acolliran als i les representants d’algunes de les entitats sòcies del projecte, es discutiran i compartiran les investigacions fetes a cada paquet de treball (Work Package) al llarg del primer any i mig de l’estudi, així com les conclusions extretes fins al moment.

La iniciativa SWITCHtoHEALTHY està emmarcada en el programa PRIMA de la Unió Europea, i té per objectiu desenvolupar eines, metodologies i estratègies educacionals que fomentin el consum i l’adherència a la dieta mediterrània en famílies amb fills o filles en edat escolar. Així, SWITCHtoHEALTHY pretén treballar en col·laboració amb famílies i centres educatius per introduir snacks saludables i preparar menús setmanals per tota la família que, a més, siguin sostenibles.

L’agenda de la trobada està repartida de manera que: el dimecres 24 es presentaran els avenços dels paquets 1, 2, 3 i 7, i es finalitzarà amb un sopar social; i el dijous 25 es tractaran la resta de paquets, 4, 5 i 6. Així, a les jornades assistiran els i les representants d’un total d’11 entitats: ENCO Srl., la Bursa Uludag Univeristy, la Confederació d’Associacions Empresarials Europees Egípcies (CEEBA), el Centro Nacional de Tecnología y Seguridad Alimentaria (CNTA), el Departament d’Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural (DACC),  EURECAT, el Centre de Recerca i Tecnologia Hellas (CERTH), Consumers Lebanon, la Universitá degli studi di Parma (UNIPR), la Université Mohamed Prémier (UMP) i el CREDA.

L’Amèlia Sarroca, tècnica en nutrició, treballa en el projecte junt amb el Djamel Rahmani, Doctor en Anàlisi Econòmica i Estratègia Empresarial, la Kenza Goumeida, doctoranda en Sostenibilitat, la Tianyu Zhang, graduada en Relacions Internacionals i Dret Internacional, i el Chema Gil, Doctor en Economia i director del CREDA.

Per Sarroca, SWITCHtoHEALTHY “és una gran oportunitat per tal que les famílies tinguin eines per millorar els seus hàbits alimentaris, adaptant-se a una dieta que, s’ha demostrat, és prevenció per moltes malalties i respectuosa amb el medi i l’ecosistema.”. “Ens cal seguir un model més sostenible i ser conscients del que mengem i el seu origen, i això és el que intentem aconseguir mitjançant una triple intervenció”, assegura la tècnica.

A més, la realització de la trobada a Barcelona “és una oportunitat per compartir de nou el coneixement de les diferents entitats participants, i gaudir d’estones de sociabilitat que també formen part d’un dels pilars vitals de la dieta mediterrània”, remarca.

Els companys i les companyes del CREDA aprofitaran la sessió per presentar els sistemes de recol·lecció de dades necessàries per l’anàlisi del WP5, que monitorarà aquestes dades recollides durant les intervencions i analitzarà els canvis d’hàbits alimentaris i de comportament respecte a la dieta mediterrània.

SWITCHtoHEALTHY, que es va iniciar el 2022 i pretén finalitzar el març de 2025, ha reclutat famílies i escoles dels diferents països participants per fer un seguiment dels seus hàbits de consum durant un llarg període. La iniciativa està liderada per ECON Srl, i compta amb un total de 18 entitats participants.