- El dijous 08 de febrer el personal del centre de recerca acollirà una sessió en línia per fomentar la col·laboració entre els diferents actors del sector agroalimentari
- El projecte ECOPAP, emmarcat en el programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2022 (PDR), pretén trobar solucions per la gestió dels residus plàstics en clau d’economia circular
- L’equip del CREDA, compost pel David Fernández, el Djamel Rahmani, la Saray Ramírez i el Manel Cuartielles, presentarà les conclusions extretes després d’any i mig de treball
07 de febrer de 2024
El Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari ha organitzat l’acte final del projecte ECOPAP (Economia Circular per a l’Optimització dels Plàstics Agroalimentaris del Penedès) per presentar els resultats obtinguts des de l’inici del projecte, el juliol de 2022.
Sota el títol ‘Col·laborant per afrontar el repte de la circularitat al sector agroalimentari’, l’esdeveniment tindrà lloc el pròxim dijous 08 de febrer a les 11 h i serà en línia. Durant l’acte es fomentarà la col·laboració multiactor entre els i les assistents per impulsar l’economia circular dins del sector agroalimentari.
El projecte ECOPAP està emmarcat en el programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2022 (PDR) del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i té per objectiu trobar solucions que ajudin a enfrontar el repte de la gestió dels residus plàstics en el sector. Així, ECOPAP ha identificat les necessitats de quatre cadenes de valor de les comarques del Penedès (vitivinícola, oleícola, avícola i pesquera), així com diversos projectes amb innovacions aplicables a cada una d’elles.
L’agenda de la trobada està repartida de manera que combinarà sessions participatives i ponències centrades en: (1) les oportunitats de col·laboració, (2) els projectes aplicables, i (3) les implicacions del Reial decret 1055/2022, d’envasos i residus d’envasos. Així, a la jornada participaran representants de l’Ajuntament de Barcelona, del centre tecnològic BETA, de l’Agència de Residus de Catalunya, i del CREDA.
El David Fernández, doctor en Administració i Direcció d’Empreses, treballa en el projecte junt amb el Djamel Rahmani, doctor en Anàlisi Econòmica i Estratègia Empresarial, la Saray Ramírez, graduada en Biologia, i el Manel Cuartielles, graduat en Ciències Ambientals.
Per Fernández, ECOPAP “ha permès implementar metodologies de recerca participativa, orientades a ajudar a actors de la cadena a identificar, conjuntament, innovacions per un repte de desenvolupament sostenible com és la gestió circular dels plàstics”. A més, aquesta jornada “permet concloure els treballs del projecte, validant i aprofundint sobre les troballes d’aquest, en especial sobre el paper de les polítiques públiques en el foment de la innovació”.
Els companys i la companya del CREDA aprofitaran la sessió per presentar les conclusions extretes després d’any i mig de recerca i anàlisi, i a més impulsaran la participació de les persones assistents en una dinàmica de col·laboració per millorar la sostenibilitat.
ECOPAP, que es va iniciar el 2022 i finalitza aquest 2024, va presentar 22 innovacions identificades al llarg de les activitats desenvolupades que són aplicables als reptes de gestió de residus plàstics de les quatre cadenes de valor estudiades.
Estàs interessat a participar? En cas de ser així, pots confirmar la teva assistència a l’apartat d’inscripcions que trobaràs al següent enllaç: