El CREDA organitza un taller alimentari en el marc de SWITCHtoHEALTHY

  • Pares, mares i adolescents van participar en una jornada destinada a promoure l’adherència a una dieta alimentària més sana i sostenible, dirigida per l’Amèlia Sarroca i la Cristina Roca, tècniques del CREDA.

13 de febrer de 2025

El Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA) va dur a terme un taller formatiu i participatiu dins el marc del projecte europeu SWITCHtoHEALTHY (Switching Mediterranean consumers to Mediterranean sustainable healthy dietary paterns). La sessió, que es va organitzar durant la setmana internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, va recollir una sèrie de possibles millores a dur a terme amb el material generat al llarg dels darrers 33 mesos en què s’ha desenvolupat el projecte.

El taller es va realitzar als espais de l’Institut Menéndez i Pelayo de Barcelona i va ser dirigit per l’Amèlia Sarroca i la Cristina Roca, tècniques en el CREDA. Ambdues van acompanyar pares, mares i adolescents en una jornada destinada a promoure l’adherència a una dieta alimentària més sana i sostenible. Així, mentre adults i adultes compartien opinions sobre quin contingut podria recollir una APP d’alimentació per tal de tenir un impacte positiu, l’alumnat valorava i escollia diferents berenars (snacks) amb relació a diversos paràmetres.

Un cop finalitzada la part participativa, l’Amèlia va fer una petita ponència sobre l’impacte dels aliments en el medi ambient i en la salut, tenint en compte la seva cadena de proveïment i la temporalitat.

Va ser una jornada molt enriquidora d’intercanvi d’opinions i coneixements, on a més, totes les persones participants es van poder preparar un sopar saludable per emportar-se a casa, amb diversos productes d’origen vegetal.

DADES OFICIALS

La iniciativa SWITCHtoHEALTHY, va començar el 2022 i pretén finalitzar el març de 2025, està emmarcada en el programa PRIMA de la Unió Europea, i té per objectiu desenvolupar eines, metodologies i estratègies educacionals que fomentin el consum i l’adherència a la dieta mediterrània en famílies amb fills o filles en edat escolar.

Liderada per ECON Srl, compta amb un total de 18 entitats participants¸que treballen en col·laboració amb famílies i centres educatius per introduir snacks saludables i preparar menús setmanals per tota la família que, a més, siguin sostenibles.