Amèlia Sarroca participa en la 4ª edició de la Conferència Anual ‘Tomorrow Tastes Mediterranean’

  • La tècnica del Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA) compartirà els avenços i eines dissenyades en el marc del projecte europeu SWITCHtoHEALTHY.
  • La conferència, que tindrà lloc durant els dies 27 i 28 de novembre, acollirà a un total de 38 ponents que participaran en sessions i tallers.

24 de novembre de 2023

La tècnica en Malbaratament Alimentari i Nutrició en el Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA), Amèlia Sarroca, participarà el pròxim dilluns 27 de novembre en la 4a edició de la conferència internacional ‘Tomorrow Tastes Mediterranean’, organitzada pel Torribera Mediterranean Center (TMC) de la Universitat de Barcelona i del Culinary Institute of America.

Sarroca serà una de les ponents de la primera sessió de la jornada, ‘La Dieta Mediterrània: Darreres Trobades i Investigacions per a Contribuir a la Salut Personal i Planetària‘. Com el seu nom indica, durant aquesta sessió cada ponent presentarà les darreres investigacions en les quals hagi treballat en matèria de salut i sostenibilitat. Una vegada exposades, es donarà pas a una taula rodona per debatre les investigacions de tots els participants.

La presentació de la tècnica girarà entorn del projecte SWITCHtoHEALTHY, una iniciativa emmarcada en el programa PRIMA de la Unió Europea. Aquest projecte té per objectiu “impulsar un canvi en el comportament alimentari de tots els membres de la família cap a un patró dietètic mediterrani“, assegura. Per poder portar a terme els seus propòsits, alguns dels socis participants de SWITCHtoHEALTHY, com centres de recerca i universitats, estan desenvolupant eines i material educatiu que “ajudin a tots els membres de la família a ser conscients dels beneficis que aporta una alimentació saludable“.

A banda de Sarroca, en aquesta primera sessió participaran altres tres ponents: el Consultor Sènior del Departament de Medicina Interna de l’Hospita Clínic de Barcelona, Ramón Estruch, el President del Charties World Lab, François Chartier, i la Directora del Grup de Recerca en Arts Culinàries i Gastronomia del CETT-UB Turisme i Hoteleria, Helena Martín.

FUNCIONAMENT DE L’ESDEVENIMENT
La conferència ‘Tomorrow Tastes Mediterranean’ es portarà a terme durant els dies 27 i 28 de novembre i tenen per objectiu presentar solucions als diferents actors que participen en el sector alimentari, posant èmfasi en aquells que treballen per transferir els principis saludablessostenibles culturals de la dieta mediterrània.

Les jornades, que acolliran a un total de 38 ponents, es dividiran en sessions i tallers repartits entre els dos dies. Per una banda, durant el dilluns es portaran a terme un total de 9 sessions on es tractaran temes com: el consum de llegums i verdures, la creació de restaurants amb cartes plant-based o l’aprenentatge de tècniques d’ús de l’oli d’oliva.

D’altra banda, al llarg del dimarts els assistents participaran en una sèrie de tallers impartits per diferents personalitats relacionades amb el món gastronòmic, des de xefscuiners, fins periodistes i professionals de l’oli.

PER QUÈ LA DIETA MEDITERRÀNIA I NO ALTRA?
Segons els experts, la dieta mediterrània “és una de les maneres de menjar més saludables del món, ja que aporta beneficis per la salut física i mental de les persones“. Al seu torn, aquest règim és fàcil de seguir i sostenible a llarg termini, i la varietat d’aliments que la componen permet que persones que no visquin a un país mediterrani puguin accedir a ella.

Aquest any 2023, la revista americana US. News and World Report va classificar la dieta mediterrània com la número 1, a més de destacar-la com la millor dieta basada en plantes, ja que entre els principals productes que la componen trobem fruites i verdures fresques, cereals i llegums.