🗓️ 03 de setembre (1) – Parlem de la bioeconomia a Catalunya
El Paolo Gnutti va participar en les X Jornadas de Análisis Input-Output celebrades a Gijón.
Va presentar dos treballs entorn els estudis del CREDA: “Propuestas para la elaboración de cuentas satélite a nivel regional: el caso de la Bioeconomía en Cataluña”, i “El peso de la bieconomía en Cataluña y sus efectos aguas arriba y aguas abajo: una aproximación input-output a su importancia y evolución”.
🗓️ 03 de setembre (2) – Avenços en el projecte NOVATERRA
En una entrevista en el marc del projecte europeu NOVATERRA, el Zein Kallas va compartir les principals ambicions del CREDA dins la iniciativa europea.
Accedeix a l’entrevista completa.
🗓️ 04 de setembre (1) – III Jornades de Recerca del Parc Natural de l’Alt Pirineu
El Manel Cuartielles i l’Estefano Gonzo van assistir a unes jornades repartides en 10 sessions temàtiques, que van donar a conèixer més sobre el Pirineu i les línies de recerca actualment explorades, que podrien contribuir, tant directament com indirectament.
Representants de l’IRTA van compartir el projecte OVIHUEC.DAT, en el que el CREDA col·labora.
🗓️ 04 de setembre (2) – Analitzem el Malbaratament Alimentari
El Chema Gil va participar en un seminari internacional organitzat per la Universidad del Alba i la Fundación Brotes, on es van abordar els reptes sobre el rebuig dels aliments.
Va compartir una anàlisi de les xifres de l’Informe sobre l’Índex de Malbaratament d’Aliments 2024 del programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient.
🗓️ 11 de setembre – Posem el focus en la salut i la nutrició
El Zein Kallas va assistir a la primera sessió amb membres del Consell Assessor de Parts Interessades (STAB) del projecte HealthyW8.
La jornada, dirigida per Sandra van Hogen-Koster, professora a la Hogeschool Saxion, va tractar temes com la salut positiva, l’estil de vida i la nutrició.
🗓️ 13 de setembre – Assistim al 188 seminari de l’EAAE
L’Omar Guadarrama Fuentes i el Tafesse Gezahegn van participar en el 188 seminari de l’European Association of Agricultural Economists organitzat pel CIHEAM Khània, una jornada en què els investigadors i investigadores van compartir els avenços de les seves recerques dins l’àmbit agrícola.
Guadarrama va exposar els resultats dels indicadors de sostenibilitat que es van emprar en el projecte LAB4 SUPPLY i en iniciatives d’IG a Catalunya. D’altra banda, Gezahegn ha presentat un model per estimar l’impacte econòmic en l’agricultura catalana de la sequera.
🗓️ 16 de setembre – Seguiment de FoodMAPP
El Djamel Rahmani es va desplaçar a les instal·lacions de l’Institut Lyfe a Lió per reunir-se amb els socis i sòcies del projecte.
Durant dos dies, els i les participants van compartir els avenços fets en les seves tasques i es van posar d’acord per futurs treballs de recerca.
🗓️ 26 de setembre – Dimensionant la bioeconomia
El Chema Gil i el David Fernàndez van assistir al 3r Congrés BIT a Lleida per presentar els resultats del projecte de dimensionament de la bioeconomia, un treball que combina els avantatges de metodologies d’Output i d’Input-Output compartides amb la resta de la Unió Europea.
Chema Gil: “Amb més del 50% del VAB provenint dels vincles amb sectors proveïdors i clients, la bioeconomia a Catalunya es troba en el top 10 europeu en capacitat d’arrossegament”.
🗓️ 29 de setembre – Presentem la nostra participació a SPRINT
La Tianyu Zhang va compartir la tasca i els objectius del CREDA durant el desenvolupament del projecte SPRINT.
Accedeix al vídeo de presentació.
🗓️ 30 de setembre – Conscienciem sobre les pèrdues i el malbaratament alimentari
L’Amèlia Sarroca va organitzar un taller amb motiu de celebrar el Dia Internacional de Conscienciació sobre les Pèrdues i el Malbaratament Alimentari, on va presentar els resultats de l’estudi de diagnosi del malbaratament al sector del pa.
Al taller van participar representants de tot el sector: farineres, indústria panificadora, distribuïdores, botigues de pa de massa congelada i obradors de pa artesà. A més, es van recollir les necessitats d’alinear les lleis amb algunes barreres existents en la valorització de certs productes.