Activitats CREDA: Actualizació del mes de novembre

🗓️ 08 de novembre (1) – Organitzem grups focals per SPRINT

La Tianyu Zhang Jin i el Chema Gil van liderar dos grups focals en dos escenaris diferents: en els supermercats de la cadena Masymas i als restaurants dels hotels ARTIEM.

L’objectiu de la jornada va ser obtenir una llista de possibles intervencions per implementar en tots dos àmbits amb la intenció de tenir un impacte en les decisions de les persones per reduir-ne el malbaratament alimentari.

🗓️ 08 de novembre (2) – Eduquem sobre el malbaratament alimentari

L’Amèlia Sarroca va organitzar una sessió al voltant del malbaratament alimentari a l’Institut Frederic Mompou de Sant Vicenç dels Horts en una jornada emmarcada en la celebració de la Setmana de la Ciència i l’Enginyeria.

Va explicar a l’alumnat de 1r de Batxillerat aspectes com què és la producció agroalimentària i quina és la seva relació amb el canvi climàtic.

🗓️ 10 de novembre – Quantifiquem el malbaratament en hotels

Durant el novembre hem fet diversos estudis i anàlisis en el marc del projecte SPRINT.

La Tianyu Zhang Jin es va traslladar a Astúries per dirigir la quantificació del malbaratament alimentari dels productes exposats en el bufet lliure de l’hotel ARTIEM. Aquesta quantificació servirà com a referència per comprovar l’efecte que tindrà la intervenció una vegada s’apliqui.

🗓️ 13 de novembre – Actualitzacions de SWITCHtoHEALTHY

En el marc de la reunió anual del projecte SWITHCtoHEALTHY, el Djamel Rahmani, la Kenza Goumeida i l’Amèlia Sarroca, es van desplaçar a Istanbul. Durant la sessió, van presentar la situació del WP5 que es dedica a monitorar les dades recollides en les intervencions per analitzar possibles canvis dietètics.

SWITCHtoHEALTHY és un projecte amb l’objectiu de desenvolupar eines, metodologies i estratègies educacionals per fomentar el consum i adherència a la dieta mediterrània en famílies.

🗓️ 14 de novembre – Ensenyem metodologies d’estudi

Després d’assistir a la reunió del projecte, la Kenza Goumeida va aprofitar per visitar la Bursa Uludağ Üniversitesi amb els socis i sòcies de SWITHtoHEALTHY.

A més, va dirigir una sessió sobre mètodes per involucrar a les famílies en l’estudi, i va compartir les metodologies emprades en el CREDA per recol·lectar dades, fer qüestionaris i avaluar l’impacte ambiental i econòmic de l’adhesió a la dieta mediterrània.

🗓️ 27 de novembre – Avenços en el projecte BREADCRUMB

El Djamel Rahmani, el Tafesse W. Gezahegn, el Chema Gil i la Saray Ramírez van assistir a la reunió general del projecte BREADCRUMB a València.

Durant dos dies, els socis i sòcies de la iniciativa van posar en comú els avenços dels paquets de treball 2, 4, 5 i 6, i van compartir les estratègies de comunicació i difusió.

🗓️ 28 de novembre (1) – Organitzem una jornada a la Universiteit Gent

El Djamel Rahmani va dirigir un curs basat en un Experiment d’Elecció Discreta a la universitat belga. Durant la seva visita, també va participar com a jurat en la defensa de la tesi doctoral de l’Esther Van Parys, companya del projecte FoodMAPP.

🗓️ 28 de novembre (2) – Coneixem l’opinió del sector apícola

La Selene Ornelas i el Zein Kallas van organitzar un grup focal en el marc del projecte TECHONEY amb l’objectiu de conèixer l’opinió del sector apícola respecte a dues aplicacions relacionades al blockchain que s’han desenvolupat dins del projecte.

En la sessió van participar diversos actors de la cadena de valor de la mel: personal apicultor, detallista, associacions de consumidors i consumidores, horeca, etc.

🗓️ 30 de novembre – Continuem amb les quantificacions

La Tianyu Zhang Jin es va desplaçar a Madrid per continuar amb les anàlisis del malbaratament alimentari del projecte SPRINT. Durant la seva estada va quantificar els aliments rebutjats en el restaurant de l’hotel ARTIEM amb l’objectiu de comprovar l’efecte que tindrà la intervenció una vegada s’apliqui.