🗓️ 01 de març – Jornada dinàmica de HealthyW8
El Zein Kallas i l’Amèlia Sarroca van organitzar una sessió col·laborativa en el marc del projecte europeu que lluita per reduir el sobrepès i l’obesitat. Ambdós professionals van dividir els i les assistents en taules de grup on van poder compartir i validar les millors eines per implementar en les intervencions esmenades.
Les propostes de les persones participants van tenir en compte aspectes sociodemogràfics i psicològics, però també l’activitat física i els patrons dietètics, entre d’altres.
🗓️ 08 de març – Celebració del Dia de la Dona
La Saray Ramírez, tècnica de suport a la recerca en el CREDA, va presentar a l’escola Isidre Martí d’Esplugues, quina ha sigut la seva carrera en el món de la ciència i com ho ha viscut amb una perspectiva de gènere.
Els nens i nenes van de segon de primària van acollir Ramírez amb una bona ronda de preguntes.
🗓️ 10 de març – Zein Kallas a Canal 21
Zein Kallas, catedràtic d’economia agrària i investigador a CREDA, va participar amb el Canal 21 per parlar sobre la situació del personal tractorista i la necessitat d’abastir-nos amb productes de proximitat.
‘Què caldria per acabar amb la competència deslleial en l’agricultura?’
Escolteu l’entrevista completa.
🗓️ 13 de març – Col·laboració amb l’Hospital Vall d’Hebron en la lluita contra el malbaratament
Amb l’ajuda d’un equip de 10 voluntaris, la Tianyu Zhang, estudiant de doctorat al CREDA, ha quantificat durant tota una setmana el malbaratament alimentari produït en tota la cadena alimentària de l’hospital i del restaurant annex obert al públic.
Aquest recompte, que ha classificat la matèria orgànica segons si és ‘aprofitable pel consum humà’ o ‘no aprofitable’, forma part de la primera fase del desenvolupament de la tesi doctoral en estratègies de reducció del malbaratament, que està estudiant Zhang.
🗓️ 14 de març – CO-FRESH: Acte final del projecte
Chema Gil, director del CREDA, va assistir a la reunió final del projecte europeu per compartir amb la resta de socis i sòcies les lliçons apresses al llarg dels tres anys i mig en els quals s’ha desenvolupat la iniciativa.
En la jornada, que es va celebrar a Brussel·les, es van presentar els assoliments i els reptes tant del projecte com de la resta d’iniciatives del programa H2020, com Lowinfood o FOODRUS.
🗓️ 18 de març – Assistim a la fira Alimentaria 2024
L’Amèlia Sarroca, tècnica de suport a la recerca al CREDA, es va passar tota una jornada a la fira per conèixer les noves propostes en matèria de sostenibilitat a les escoles i altres col·lectivitats. Alineades amb el projecte europeu SWITCHtoHEALTHY, en el qual participa el CREDA, aquestes iniciatives busquen impulsar el creixement del consum de llegums i verdures de temporada en el circuit curt.
Sarroca va aprofitar per descobrir noves tecnologies i propostes que suposin un avenç dins el sector, com per exemple el projecte Proppos que treballa per identificar el menjar amb una eina d’intel·ligència artificial i proporciona solucions a controls d’emplatat en hospitals, restaurants, etc.
🗓️ 22 de març – Amèlia Sarroca participa en un taller sobre l’alimentació
La tècnica en nutrició al CREDA va participar en una jornada organitzada en el marc del projecte FoodCLIC, coordinat per l’AMB i el Living Lab de Salut d’IrsiCaixa, per fomentar l’intercanvi d’idees i la cocreació de propostes entre els i les assistents.
Les diferents parts interessades del sector agroalimentari es van reunir per desenvolupar intervencions que puguin millorar els entorns alimentaris de barris amb població en situacions de vulnerabilitat i així garantir una alimentació saludable, sostenible i justa per a tothom.