Activitats CREDA: Actualizació del mes de maig

🗓️ 03 de maig – Reunió anual de TECHONEY

El Zein Kallas i la Selene Ornelas van participar en la segona reunió anual del projecte europeu TECHONEY a Tunísia. Com a líders del WP1, ambdós professionals van compartir els resultats i avenços de les tasques assignades.

La iniciativa pretén desenvolupar solucions informàtiques per certificar l’autenticitat de la mel i protegir les etiquetes de qualitat en tota mena de mercats, locals i internacionals.

🗓️ 09 de maig (1) – Col·laborem amb l’Hospital Vall d’Hebron

La Tianyu Zhang, el Djamel Rahmani i l’Ivan Endrino van organitzar un focus group en el marc del projecte SWIFTCARE per posar sobre la taula el malbaratament alimentari en els hospitals. Personal de cuina, de planta, dietista i pacients s’han reunit a l’hospital per compartir el seu punt de vista davant les causes i les solucions del malbaratament.

Rebutgem menjar per la seva olor i aparença? Com podem millorar plats “avorrits”? Ens hem de conscienciar més a l’hora de servir-nos grans quantitats?

🗓️ 09 de maig (2) – Continuen els projectes europeus

El Zein Kallas i l’Adzran Mustapa van participar en la reunió general del LOCALNUTLEG a Turquia. Van compartir les actualitzacions sobre el progrés i resultats del WP5, que analitza la satisfacció i acceptació de consumidors i consumidores enfront productes alimentaris a base de plantes.

A més, el Zein va exposar els objectius i va abordar els reptes trobats al llarg del camí, oferint informació sobre les solucions implementades per superar els obstacles.

🗓️ 16 de maig – 3a Jornada sobre Valoracions Agràries

El Zein Kallas va participar en la 3a Jornada sobre Valoracions Agràries organitzada pel Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC). Durant la sessió es van repassar les casuístiques, eines de treball, dificultats, possibilitats i oportunitats que es troben les enginyeres i enginyers agrònoms.

El Zein va exposar com la ciència valorativa en forma de coneixements, criteris, tècniques i metodologies és una característica rellevant de la valoració agrària.

🗓️ 23 de maig – Analitzem les pèrdues alimentàries al sector primari

L’Amèlia Sarroca va participar en una nova jornada tècnica en el marc de les pèrdues alimentàries en el sector agrari a l’Escola Agrària de Noves Tecnologies i Horticultura de Cabrils. Va presentar els resultats de la Quantificació de les pèrdues i el malbaratament alimentari al sector de l’horta, posant el focus en el tomàquet, el carbassó i la carxofa.

Pots consultar les diagnosis publicades a la web del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

🗓️ 24 de maig – Transferència de coneixement amb els EUA

La Sameh Missaoui va participar en un taller internacional en disseny d’enquestes i mètodes experimentals en economia aplicada i agrícola. La sessió va ser organitzada per l’Agricultural & Applied Economics Association i EXECO a la Michigan State University.

Durant quatre dies, els i les assistents van ampliar els seus coneixements en economia agrícola.

🗓️ 30 de maig – LAB4SUPPLY: Sostenibilitat i tomàquets

El Zein Kallas, l’Omar Guadarrama i l’Adrià Menéndez i Molist van organitzar la reunió final del projecte europeu LAB4SUPPLY al CREDA. Una jornada en què socis i sòcies van compartir els assoliments i restriccions trobats a cada Living Lab.

La sessió principal va recollir les presentacions i idees entorn de la cadena de valor del tomàquet de professionals del CREDA i de la Fundació Miquel Agustí.