Activitats CREDA: Actualizació del mes de juny

🗓️ 04 de juny – Primera reunió anual de HealthyW8

El Djamel Rahmani i l’Amèlia Sarroca van assistir a la primera sessió de treball del projecte europeu a Palma (Mallorca).

Els socis i sòcies de tota Europa es van reunir en l’Hospital Universitari Son Espases (HUSE) per compartir idees i impulsar la nostra missió d’un futur més saludable i una prevenció efectiva de l’obesitat. Totes les entitats que van assistir van aprofitar per col·laborar i innovar per la prevenció d’aquesta malaltia durant les etapes vulnerables de la vida.

🗓️ 05 de juny – Assistim al 10th EAAE PhD Workshop

La Kenza Goumeida va presentar el seu estudi sobre les preferències dels consumidors i consumidores per amanides envasades i tallades, i la Wafa Mehaba la seva recerca en els efectes de les vendes promocionals en l’època de la COVID-19.

L’European Association of Agricultural Economists PhD Workshop és una oportunitat per tal que els i les estudiants de doctorat d’Europa puguin obtenir comentaris constructius sobre la seva feina per part d’economistes agrícoles. A més, ambdues companyes van tenir sessions de mentoria amb els experts Donato Romano i Iain Fraser.

🗓️ 07 de juny – Coneix millor LAB4SUPPLY

L’Adrià Menéndez i Molist va explicar a la ‘Jornada de Portes Obertes de l’Agròpolis d’AgrotechUPC’ el funcionament i objectius del projecte europeu LAB4SUPPLY, que arriba a la seva fi el mes de juliol.

Accedeix al vídeo sencer.

🗓️ 12 de juny – INVITE arriba al seu final

El Chema Gil va participar en la reunió final del projecte IVITE per presentar l’anàlisi dels costos i beneficis de les innovacions desenvolupades al llarg de cinc anys.

Durant els dies 11, 12 i 13 de juny, CREA RIcerca va acollir al voltant de 70 persones participants del consorci del projecte en l’última reunió abans de la pròxima conferència que se celebrarà a Brussel·les al desembre. Al llarg de les jornades, es van celebrar debats dinàmics sobre l’aplicació de les innovacions en l’assaig de varietats vegetals. A més, es va portar a terme una sessió de col·laboració amb InnoVar amb l’objectiu de presentar les troballes d’ambdós projectes.

🗓️ 20 de juny – Transferència de coneixement a la Conferència d’AIEAA

La Mahdieh Khezrinejadgharaei va participar en la 13a edició d’una jornada al voltant de la sostenibilitat social a l’agricultura europea celebrada a Bari (Itàlia).

L’estudiant de doctorat va presentar Assessing sensitivity of global sustainability indicator to different composite methods; application to cereal farming in Catalonia, un treball fet junt amb els companys del CREDA, Bouali Guesmi i Chema Gil. Amb l’estudi de la sostenibilitat, l’equip del centre català ha cercat un mètode d’índex compost que faci de l’agricultura avançada un sistema més eficient i sostenible.

🗓️ 21 de juny – Participem en el 18th European Workshop on Efficiency and Productivity Analysis

El Bouali Guesmi va presentar la seva recerca Measuring the sustainability efficiency of dairy in Mexico: a productive efficiency approach, un treball fet en col·laboració amb personal del Colegio de Postgraduados i del Natural Resources Institute Finland. L’objectiu de la recerca és determinar el rendiment de sostenibilitat de les granges lleteres mexicanes tenint en compte els àmbits: tècnic, social i ambiental.

L’EWEPA és la principal conferència dedicada a la metodologia i aplicació de l’anàlisi de la productivitat, l’eficiència i el rendiment d’empreses, serveis públics i indústries que acull personal acadèmic i professional de tot arreu.

🗓️ 25 de juny – Col·laborem amb l’Ajuntament de Barcelona

L’Amèlia Sarroca va representar el CREDA en la IV trobada del Grup de Treball d’educació alimentària de l’Acord de Ciutat. La tècnica de suport a la recerca va aportar el seu punt de vista amb exemples dels projectes europeus SWITCHtoHEALTHY i HealthyW8, per buscar possibles sinergies a dur a terme dins l’acord.

Durant la sessió es va fer un mapatge dels recursos i experiències municipals que s’han portat a terme fins ara a la ciutat de Barcelona, i es va definir el calendari del Grup de Treball.

🗓️ 26 de juny – Quin paper tenim a BREADCRUMB?

En el marc del projecte europeu, el Chema Gil va compartir les tasques que està portant a terme el CREDA. Principalment són dues:

  • Validar el model basant en agents (ABM) mitjançant el joc de rol (RPG).
  • Estimar un model econòmic per analitzar com els canvis en l’estàndard de comercialització en qualsevol etapa de la cadena de subministrament afecten la generació de malbaratament alimentari en la mateixa i en les etapes restants.

Accedeix al vídeo de presentació.

🗓️ 27 de juny (1) – NOVATERRA: Reunió final

El Zein Kallas va participar en la primera jornada de l’acte final, celebrat a IRTA i a la UPC, amb l’exposició de la validació i avaluació de l’impacte de solucions globals integrades per una estratègia IPM eficaç i adaptada, corresponent al WP5.

Durant els dies 26 i 27 de juny, els socis i sòcies de la iniciativa mediterrània es van reunir per posar en comú els resultats i aspectes a destacar en la recerca per unes vinyes i oliveres més sostenibles.

🗓️ 27 de juny (2) – Analitzem el malbaratament alimentari amb els Joves Talents

El Chema Gil va col·laborar en la 9a edició del Fòrum de Joves Talents que aplega estudiants de 4t d’ESO i de 1r de Batxillerat de tota Catalunya, aquesta vegada a Berga. El director del CREDA va assistir en qualitat d’expert en malbaratament alimentari i va presentar la ponència Desperdicio alimentario, un gran reto para la sociedad.

El títol de les jornades del 2024 ‘Tu i el Canvi climàtic’ va posar sobre la taula diversos temes al voltant de les accions que els éssers humans podem fer per reduir o mitigar el canvi climàtic. Van participar personal científic expert, joves investigadors i investigadores, i estudiants.