Activitats CREDA: Actualizació del mes de juliol

🗓️ 02 de juliol – Participem en un grup focal agrícola

El Zein Kallas va participar en un grup focal de pràctiques agrícoles per donar a conèixer el projecte Circular Agronomics i explicar la seva experiència en pràctiques de gestió de l’agricultura de fertilització.

La sessió estava emmarcada en el ‘Study on the Economics of Adoption of Agro-Environmental Practices in the EU’ del Joint Research Centre (JRC) de la Comissió Europea, que té l’objectiu de construir una base de dades amb informació agroeconòmica a partir de 15 pràctiques agroambientals estudiades a: Àustria, Bèlgica-Flandes, Alemanya, França, Itàlia, Polònia, Portugal, Eslovènia i Espanya.

🗓️ 09 de juliol – II Jornada de portes obertes de l’Agròpolis

L’Adrià Menéndez i Molist va participar en la 2a edició d’Innovació Agrària d’AgroTech per compartir el treball realitzat en el projecte LAB4SUPPLY i l’estudi fet en el marc de l’impacte de les certificacions de venda directa i canal curt en les preferències dels consumidors i consumidores.

La sessió va ser organitzada per l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de la UPC i AgroTech.

🗓️ 10 de juliol – Primera reunió del projecte SPRINT

El Chema Gil, el Djamel Rahmani i la Tianyu Zhang formen l’equip del CREDA que participa en el nou projecte SPRINT, que té l’objectiu de mitigar el malbaratament alimentari en restaurants d’hotels, llars i supermercats.

Els socis i sòcies van assistir a la primera reunió del projecte a les instal·lacions del Club Asturiano de la Innovación (INNOVASTURIAS) per compartir la metodologia que se seguirà a cada paquet de treball i els objectius que s’esperen aconseguir.

🗓️ 11 de julio – Presentació dels estudis de costos de la fruita de pinyol i del raïm

El Chema Gil va participar en la presentació dels estudis dels costos de producció de la fruita de pinyol i del raïm per la campanya de 2024 en col·laboració amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

L’estudi de la fruita de pinyol està enfocat al préssec i la nectarina i remarca un increment del 17% del cost de producció per hectàrea i d’un 11% en costos per kg.

Pel que fa a l’estudi del raïm i de l’elaboració del vi a base de cava, que el CREDA ha treballat amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya i l’AECAVA – Associació d’Elaboradors de Cava, es destaca un increment del 25% del cost de producció per hectàrea, establint uns costos de 0,45€/kg per a la varietat macabeu, 0,46€/kg per a la xarel·lo i 0,50€/kg per a la parellada.

 

🗓️ 22 de juliol – Avenços en el projecte OVIHUEC.DAT

El Manel Cuartielles va entrevistar agents del sector agroalimentari aranès-pirinenc en el marc del projecte. Es pretén millorar la gestió forestal i recuperar antigues pastures perdudes en zones de muntanya per mitjà de la inclusió d’un ramat d’ovelles i cabres al municipi de Vilamòs.

Tant personal productor, tècnic de l’administració i d’empreses privades, distribuïdor local i consumidor, com agents socials, van participar en les entrevistes per definir la cadena de valor i desenvolupar propostes que comprenguin les diferents perspectives locals.

🗓️ 24 de juliol – Ens reunim a l’Uruguai

El Bouali Guesmi i el Chema Gil es van reunir amb l’equip de la Facultat d’Agronomia de la Universidad de la República per compartir els primers resultats del projecte INIA.

Durant aquest temps s’ha analitzat l’impacte multidimensional de l’esforç en R+D sobre el sistema de producció agropecuari a l’Uruguai. Això té una importància estratègica en termes de transferència de noves tecnologies i difusió de l’adopció dels coneixements existents entre els beneficiaris del sector.