🗓️ 03 de gener – El Chema Gil participa en un seminari a la Universidad del Bío-Bío
El Chema Gil, doctor en Economia i director del CREDA, va participar en un seminari sobre la sostenibilitat en els cultius, impartit per la Universidad del Bío-Bío, Chile. A la sessió “Cosechando sostenibilidad: Abordando la sequía en la agricultura con soluciones innovadoras”, també van participar representants de la universitat, del Instituto de Desarrollo Agropecuario (INDAP) i del Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA).
La jornada va reunir a diversos experts i expertes amb l’objectiu de facilitar l’intercanvi d’idees per contribuir a la mitigació dels efectes de la sequera en l’agricultura, deguda principalment al canvi climàtic. El Chema va explicar la situació que actualment es viu a Catalunya.
🗓️ 09 de gener – El Dr. Mario Fernández Zarza visita el CREDA
Durant un nou #CREDASeminar, el Dr. Mario Fernández Zarza, investigador de la Universidad La Salle de Mèxic, ens va explicar el funcionament del projecte ForTeRa.
Aquesta iniciativa treballa en la dinamització de diversos territoris agroecològics, des d’una perspectiva holística: “Caminando hacia la soberanía alimentaria en México. Fortalecimiento de 7 territorios-red agroecológicos”.
El seminari va córrer a càrrec de l’Omar Guadarrama, l’Adrià Menéndez i Molist, i el Zein Kallas, companys del CREDA que participen en el projecte LAB4SUPPLY.
🗓️ 12 de gener – LOCALNUTLEG: Reunió d’actualització del WP5
Els socis i les sòcies del projecte europeu es van reunir per posar en comú els avenços fets al llarg del darrer any.
L’Adzran Mustapa, la Laura López-Mas i el Zein Kallas, que van representar el CREDA com a líders del WP5, van compartir els resultats obtinguts de l’avaluació de la satisfacció i acceptació dels consumidors i consumidores davant productes fets a base de plantes.
🗓️ 15 de gener – Publicació de l’informe final de RASCS
El projecte “Risk Assessment Strategies for Contaminants in Seafood (RASCS)” ha arribat al seu final i ja es pot consultar l’informe resultant de tota la recerca feta per un total de 7 entitats sòcies.
El Djamel Rahmani, la Lourdes Reig, la Saray Ramírez, la Cristina Poyato i el Chema Gil, són els membres del CREDA que han participat en aquesta iniciativa de la European Food Safety Authority (EFSA).
El projecte ha investigat l’avaluació de les situacions de risc de contaminants en els productes del mar i les pautes d’actuació a seguir.
🗓️ 16 i 17 de gener – El CREDA acudeix a la reunió inicial d’un nou projecte europeu
El Djamel Rahmani i el Chema Gil van viatjar a Brussel·les per assistir a la kick off meeting del projecte BREADCRUMB.
La iniciativa europea pretén desenvolupar solucions per prevenir i reduir el malbaratament alimentari a tota la cadena de valor, centrant-se, principalment, en 5 productes de consum bàsic: fruites i verdures, carn, ous, cereals i peix.
🗓️ 24 i 25 de gener – Celebrem la reunió anual del projecte SWITCHtoHEALTHY
L’equip del CREDA que participa en la iniciativa europea va organitzar dues jornades per compartir els avenços i investigacions fetes al llarg del primer any i mig de recerca del projecte a l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona (EEABB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
L’esdeveniment va finalitzar amb una reunió global on es van tractar els temes i dubtes sorgits al llarg de les intervencions, amb l’objectiu d’establir unes bases i punts a complir de cara a la pròxima reunió.
La iniciativa SWITCHtoHEALTHY pretén desenvolupar eines i metodologies per fomentar el consum de la dieta mediterrània a les llars familiars.