Activitats CREDA: actualizació del mes de desembre

🗓️ 12 de desembre (1) – Tast de Torró d’Agramunt a les instal·lacions de l’EEABB

La Laura López-Mas, tècnica de recerca al CREDA, va dirigir l’avaluació sensorial d’aquest producte com a part del contracte de l’IGP del Torró d’Agramunt que porta a terme el CREDA pel Consell Regulador del Torró d’Agramunt.

Durant la jornada del dimarts, 9 tastadors i tastadores entrenats van assistir a l’última sessió de l’experiment, en la qual van haver de certificar la qualitat sensorial de 4 mostres de torró diferents.

L’IGP del Torró d’Agramunt agrupa 6 produccions: l’Agramuntina, Torrons Àngel i Lluch, Torrons Vicens, Torrons Fèlix, Torrons Roig i Torrons Virginias.

🗓️ 12 de desembre (2) – Ens impliquem en l’ús d’un llenguatge inclusiu i no sexista

La Carmina Villar i Martí i el Jordi Giner, professionals del Servei de Llengües i Terminologia de la UPC, van dirigir un taller per explicar en profunditat quines són les bones pràctiques que hem d’utilitzar tant en l’àmbit de la recerca, com en l’administració i la gestió.

El seminari es va organitzar amb relació a l’acció 4 del Pla d’Igualtat CREDA, que pretén revisar la documentació i comunicació, tant interna com externa, de l’entitat. A més, per facilitar l’enteniment i conscienciar a tot l’equip del centre, la sessió va tractar l’ús d’un llenguatge més correcte en anglès i català.

Les persones que van assistir van poder intervenir en una ronda d’exercicis per practicar l’ús d’alternatives a les formes usades en les publicacions i xarxes del CREDA.

🗓️ 15 de desembre – HEALTHYW8: Jornada de cocreació entre les parts interessades

Els socis i les sòcies del projecte europeu es van reunir per portar a terme el segon taller sobre les estratègies d’intervenció per prevenir i controlar l’obesitat.

L’Amèlia Sarroca i el Zein Kallas, que van ser els encarregats de representar el CREDA com a líders del WP5, van organitzar la sessió junt amb la Fundació Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears.

El taller va dividir a les parts interessades (ciutadania, educació, recerca i empreses) en grups per poder debatre i compartir idees amb relació a la gestió del problema.

🗓️ 18 i 19 de desembre – Anàlisi de la cadena de valor del tomàquet i la figa

El Zein Kallas i l’Omar Guadarrama, responsables del projecte europeu LAB4SUPPLY, van organitzar la segona discussió de grup sobre dos dels productes treballats:

  • Els tomàquets de la regió del Baix Llobregat: amb l’objectiu de trobar alternatives per la distribució que siguin més sostenibles i optimitzades.
  • Les figues ‘Coll de Dama’ d’Alguaire: per proposar canvis en l’àmbit del màrqueting i la sostenibilitat.

🗓️ 19 i 20 de desembre – El CREDA celebra una subhasta experimental junt amb Florette

El Djamel Rahmani, la Kenza Goumeida i la Paula Sans van dirigir a 15 grups en una subhasta experimental pel projecte CO-FRESH.

Les persones assistents han comptat amb un pressupost de 5€ que han utilitzat per fer ofertes per dues amanides Florette amb diferents envasos: 100% reciclable, i 100% reciclable i 100% biodegradable. Una vegada finalitzades les ofertes, l’organització va compensar amb unes mostres d’amanides a les 4 més elevades de cada ronda.

Amb aquest experiment, l’equip del CREDA pretén recollir informació sobre les preferències dels usuaris i usuàries finals.