Activitats CREDA: Actualització del mes d’abril

🗓️ 09 d’abril – Previsions del projecte SWITCHtoHEALTHY

El Djamel Rahmani és un dels representants del CREDA en el projecte europeu SWITCHtoHEALTHY, que té per objectiu desenvolupar eines, metodologies i estratègies educacionals amb l’objectiu de fomentar el consum i l’adherència a la dieta mediterrània de les famílies amb fills i filles en edat escolar.

En l’última reunió que vam acollir al Parc Mediterrani de la Tecnologia, el Djamel va parlar amb l’equip del projecte i va compartir les passes a seguir que queden en l’últim any de vida de la iniciativa.

Accedeix al vídeo complet.

🗓️ 12 d’abril – Presentació d’OVIHUEC.DAT

El Chema Gil, el Bouali Guesmi, el David Fernández i el Manel Cuartielles van assistir a la presentació dels objectius del projecte OVIHUEC.DAT. La iniciativa pretén millorar la gestió forestal i recuperar antigues pastures perdudes en zones de muntanya per mitjà de la inclusió d’un ramat d’ovelles i cabres al municipi de Vilamòs, a la Vall d’Aran.

En aquest projecte treballem junt amb l’IRTA, el Conselh Generau d’Aran, el Centre de Ciencia i Tecnologia Forestal de Catalunya i la Fundación CTIC. Recupera la sessió de presentació completa.

🗓️ 18 d’abril – Primera reunió presencial del Grup de treball d’Educació Alimentària

L’Amèlia Sarroca, tècnica de suport a la recerca al CREDA, va participar com a representant del centre i dels projectes en què participa (SWITCHtoHEALTHY i HealthyW8) en la primera reunió presencial en el marc de l’Acord de Ciutat per l’Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible de l’Ajuntament de Barcelona.

L’Amèlia va recordar que el treball del CREDA és fomentar la introducció d’una alimentació saludable i sostenible de forma transversal en tots els espais educatius, reglats i no reglats, i en les unitats familiars.

🗓️ 20 d’abril – L’equip de Salam-Med es reuneix a Egipte

El Zein Kallas i la Sameh Missaoui van assistir a la General Assembly Meeting del projecte europeu a Egipte, on socis i sòcies van compartir els resultats dels diferents paquets de treball.

La iniciativa s’emmarca en el programa PRIMA i pretén trobar solucions a la degradació de la terra i la desertificació amb l’ús de Living Labs en diverses parts del territori mediterrani.

🗓️ 21 i 22 d’abril – Consolidant relacions a l’Uruguai

El Bouali Guesmi, investigador al CREDA, es va reunir amb els socis del projecte d’avaluació de l’impacte en la societat de l’Instituto Nacional de Investigaciones Agropecuarias (INIA), una iniciativa que pretén generar i adaptar coneixements i tecnologies per contribuir en el desenvolupament sostenible del sector agropecuari, estudiant les inversions en investigació que s’han fet en els darrers 12 anys.

Es portaran a terme estudis de casos per sistemes de producció: ramader extensiu, lleter, agrícola-ramader, arròs-ramaderia, forestal i vegetal intensiu. Els resultats que s’obtinguin permetran contribuir a la millora de l’assignació dels recursos en un futur, vetllant per un desenvolupament més ampli i equitatiu des del punt de vista social i econòmic.

🗓️ 24 d’abril – Assistim a la fira Seafood 2024

La Saray Ramírez, biòloga i tècnica de recerca en el CREDA, va presentar els resultats de l’estudi sobre les pèrdues i el malbaratament del lluç i el llucet en l’Espai Catalonia Hub de la Generalitat de Catalunya. En la seva recerca, la Saray va estudiar la influència que la informació pot tenir en el consum en situacions de casos d’anisakis o d’altres paràsits.

Entre altres apunts, es va destacar com el consum elevat del lluç a Catalunya provoca l’abastiment de producte d’importació, arribant a gairebé un 90% del total venut.