Malbaratament d’aliments i fam van de la mà

Publicat el 8 de febrer .

Malbaratar aliments té impactes econòmics, socials i ambientals. Les dades sobre la quantitat d’aliments que llencem a tot el món ens han de fer reflexionar i preguntar-nos què hi podem fer. Aquestes i moltes altres qüestions es debatran el proper 11 de febrer a la jornada Amb el malbaratament alimentari no hi tenim res a perdre! Aquest és el títol de la propera edició dels #UPCDiàlegs agrolimentaris un cicle de jornades organitzades al voltant del sector Agroalimentari que ofereix conèixer les mancances i reptes del present per poder plantejar solucions de futur a través de diàlegs directes entre experts i expertes.

CREDA ha estat un actor clau i té una extensa trajectòria en recerca i divulgació relacionada amb el malbaratament alimentari. Vols veure què hem fet? llegeix aquí el resum que varem publicar el dia internacional de la conscienciació de les pèrdues i el malbaratament alimentari.

Als #UPCDiàlges agroalimentaris la Berta Vidal, investigadora doctoral en la quantificació i prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari, dinamitzarà l’acte, guiarà la jornada, traslladarà les preguntes als ponents i moderarà les intervencions. En Chema Gil, director del CREDA i actual director de la recentment constituida Càtedra UPC-Mercabarna per la Lluita contra el Malbaratament Alimentari, hi participarà com a ponent.  

La jornada permetrà visibilitzar solucions davant del malbaratament i oferir-ne un diàleg amb una visió oberta i compartida.  Us convidem a assistir a la jornada VIRTUAL que s’emetrà el dia 11 de febrer a les 16h en directe pel canal de Youtube Agrotech. Consulta aquí el programa de l’acte i formalitza la teva inscripció. 

La Berta Vidal i en Chema Gil han escrit un article al medi El Llobregat a rel de la jornada. Llegeix l’article sencer aquí: Malbaratament i fam van de la mà

Malbaratar també té impactes econòmic, socials i ambientals. Per exemple: per a produir mig quilo de tomàquets es necessita una quantitat d’aigua equivalent a la que fem servir en cinc minuts de dutxa, i mig quilo de carn…, a uns 370 minuts sota l’aigua! Si els perdem o malbaratem, ho fem amb l’aigua, generem carboni, malbaratem terra cultivable i perjudiquem la biodiversitat del nostre planeta. Per exemple: si la pèrdua i malbaratament d’aliments fossin un país, aquest seria el tercer emisor de CO2 del planeta; el primer en l’ús d’aigua destinada a consum de productes agrícoles; i faria servir una superfície de terra molt més gran que el Canadà.

Leave a Reply