Cada llar catalana malbarata més de 60 kg de mitjana a l’any

Publicat a 26 de febrer de 2025

Durant la inauguració del nou centre de producció Es im-perfecte de la Fundació Espigoladors, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig ha avançat que la diagnosi del malbaratament alimentari a les llars de Catalunya de 2024 mostra que actualment es malbaraten 21,56 kg/any per habitant, de mitjana.

Aquest estudi va ser encarregat al CREDA i a l’IRTA, amb l’objectiu d’avaluar i quantificar l’impacte econòmic i ambiental de les pèrdues i el malbaratament alimentari a les llars catalanes. Segons Ordeig, “aquest malbaratament podria alimentar 274.948 persones durant un any, fet que cobriria les necessitats alimentàries del 14,08% de la població catalana en risc de pobresa“.

La intenció del Govern és prevenir el malbaratament alimentari en tota la cadena de producció per mitjà d’un pla estratègic que es presentarà a començament de 2026, amb l’objectiu de recollir dades totals, desglossades per productes i baules i així conèixer la realitat de la situació a Catalunya.

L’Estratègia Alimentària de Catalunya 2025-2028 és una eina desenvolupada pel Govern per tal d’accelerar la transició del sistema agroalimentari cap a un futur més sostenible, transformador i basat en l’economia circular, que està emmarcada dins el Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya (PEAC).

Accedeix a la nota de premsa.

Comments are closed