El Govern es compromet a garantir la disponibilitat d’aliments de qualitat i segurs

Publicat a 10 d’octubre de 2024

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, ha assegurat que la nova Llei de la Cadena Alimentària permetrà un avenç en els criteris de sostenibilitat que garantiran la disponibilitat d’aliments de qualitat i segurs. A més, ha destacat que aquesta iniciativa busca fer possible que el 50% dels aliments comprats per mitjà de l’Administració pública siguin de proximitat.

En la inauguració de l’acte a Barcelona, Ordeig ha afirmat que el full de ruta s’articularà prenen com a base “criteris de sostenibilitat, de bona gestió i modernització dels regadius, d’eficiència tècnica i, sobretot, fent transferència tecnològica“.

Amb la intenció de mantenir el sector agroalimentari com el primer del país, el Departament convocarà els ajuts del Pla estratègic de l’alimentació de Catalunya, dotats amb 18,5 milions. Així, es garantirà un sistema alimentari més sostenible, segur, just, cohesionat, resilient, saludable i d’accés universal.

La jornada Cimera Fam Zero és una iniciativa coorganitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i la Xarxa de Regions Unides (ORU Fogar), que té per objectiu erradicar la fam al món i contribuir a la sobirania alimentària.

Accedeix a la nota de premsa.

Comments are closed