D’acord amb la Llei d’Alimentació iniciada per l’anterior Govern, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, ha presentat l’Estratègia Alimentària de Catalunya 2025-2028, que destaca que un 50% dels aliments dels menjadors escolars, les presons, els hospitals catalans i altres administracions públiques siguin de proximitat.
Fins ara, només el 20% dels aliments eren de km 0. Amb la intenció de fer un canvi, el conseller ha assegurat que “doblar la presència d’aliments de proximitat a les administracions públiques generarà un impacte de 100 milions d’euros, i a més educarà i sensibilitzarà a la societat“.
Així, el principal focus d’actuació són les escoles, on el Departament d’Agricultura implementarà una prova pilot de formació alimentària en una vintena de centres catalans. L’objectiu d’aquesta proposta és que l’alumnat “sigui capaç de prendre decisions sobre una alimentació saludable, sostenible i responsable“.
Altres mesures a implementar
L’Estratègia Alimentària de Catalunya 2025-2028 també recull altres mesures per tal de millorar l’agricultura i la ramaderia tècnica i digitalment, amb eines com les etiquetes intel·ligents. A més, el pla estableix la creació d’un observatori agroalimentari rural per centralitzar les dades del sector i impulsar models de producció sostenible que vetllin per l’equilibri de la cadena alimentària.
Accedeix al Dossier de premsa.