El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació promou un Pla de valorització de la carn de caça a Catalunya amb l’objectiu d’incrementar el seu consum, com una oportunitat d’aprofitar el potencial econòmic d’un recurs natural renovable i fomentar la bioeconomia local.
La finalitat és contribuir a controlar les sobrepoblacions d’espècies cinegètiques, com ara cabirols o senglars, implicades en accidents de trànsit, danys agrícoles o transmissió de malalties. Així, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació pretén mantenir l’equilibri dels ecosistemes, generar ingressos locals i preservar part de la cultura rural catalana.
Segons el Govern, per incentivar el consum i la comercialització de la carn de caça s’estructuraran dos eixos de treball: un per millorar la recollida, el transport i circuit de les peces de carn; i un altre destinat a les accions divulgatives.
Amb la intenció de disminuir-ne la densitat en el medi, durant el 2024 el Departament ha destinat 931.000 euros en ajuts a la caça i als centres de recollida d’aquesta carn per tal que pugui arribar als establiments de manipulació, que és on es condiciona la carn per poder vendre en fresc o en forma d’elaborats com ara els embotits.
Catalunya compta amb 9 punts logístics on el 50% de les peces de caça gestionades es ven fora de Catalunya, principalment a empreses espanyoles. L’altre 50% es gestiona localment i se n’exporta a Europa el 90%.
Dins d’aquest pla, el Govern ha dissenyat una sèrie d’accions per millorar la percepció que té la societat sobre la caça.
Accedeix a la nota de premsa.